Sådan bruger du Twitter i Kina

Som jeg skrev i en tidligere artikle om hvordan du bruger Facebook i Kina. Så er Twitter også blokkeret. Twitter har dog ikke vundet Danmark ligesom Facebook, har men måske der bliver lavet om på det i fremtiden.

Jeg er selv rigtig aktiv læser af twitter, og jeg ser flere og flere komme til hver eneste dag. Det er en rigtig god ide, det med at man kun har 140 tegn at gøre godt med, og det ikke er fyldt af spil.

Men nu til hvordan du bruger til twitter i Kina. Det er ganske simpelt, du skal bare have en VPN til at tilslutte uden for Kina, og så kan du logge ind på Twitter.com, men også bruge diverse programmer, såsom Twitdeck.

Læse min guide til Facebook i Kina, for at få lidt flere detailjer.

Sådan bruger du Facebook i Kina

Det er sikkert ikke alle som ved det. Men i Kina har de en firewall som blokere utrolig meget, såsom facebook, twitter og masser af andre sider. Efterhånden som flere og flere danske virksomheder får øjene op for alle de muligheder der ligger i Kina, jamen så flytter eller rejser flere danskere også rundt i Kina.

Man må jo siger at Facebook er rigtig stort i Danmark, og de fleste dansker har taget det til sig, og de vil sikkert også gerne have muligheden for at gå på Facebook derfra. Det har jeg en løsning på og det er kaldt overplay.

Overplay

Overplay er en VPN klient, som du henter og installere på din maskine. Rent faktisk er det gratis hvis du bare vil bruge det til Facebook, for så kan du connecte til den gratis amerikanske server. Dog vil jeg anbefale dig at give de sølle 9.95$ som det koster i måneden, og så kan du rent faktisk også se DR fra Kina.

Du finder overplay her: Overplay.net

Skulle du være i tvilv om hvordan du installere Overplay, så er det utrolig simplet, og du kan se et par guides her:

Sådan installere du Overplay på Mac

Sådan installere du Overplay på Windows

Hent og Tilmeld først

En af mine kammerater i Kina fortalte mig at han havde lidt problemer med at tilmeld sig overplay da han var i Kina da Kina også have blokeret overplay hjemmesiden. Så hvis du skal til Kina vil jeg anbefale dig at oprette en gratis konto først, og få hentet og installeret programmet. Så kan du altid opgradere senere hvis du vil have noget mere speed, hvilket jeg er sikker på du vil have når du først ser mulighederne.

Overplay til Mac Version 2

Da det meste af indholdet her på siden går ud på Overplay, ville jeg lige gøre alle faste læsere eller mail modtager opmærksom på at der er kommet en ny version af Overplay til Mac.

Find den her: http://overplay.net

Den nye version gør det endnu lettere at tilslutte til et Land, da man nu bare vælge hvilket land man vil tilslutte til, og derefter finder overplay programmet den hurtigste server til dig. Desuden er der kommer mere statistik så som Ping tider osv, sådan du kan holde øje med hvis forbindelsen skulle være blevet dårligere.

Hvad er Overplay ?

Hvis du ikke ved hvad Overplay det er. Så kan jeg lige kort fortælle at det er en VPN service som giver dig adgang til VPN servere i mere end 30 lande. Fordelen ved at du har adgang til VPN servere i mere end 30 lande er at du så kan skjule din indentitet i disse lande og derved snyde service som BBC Iplayer til at tro at du rent faktisk er i England og derved få adgang til det hele.

Du kan se nogle af de sider jeg har skrevet om end til videre på: Online TV

Læse mere om Overplay her: Overplay Anmeldelse

Eller find Overplay her: http://overplay.net

Billeder:

Simple Settings
Advanced settings
Tilslutte hurtigste server

Sådan ser du TV med Slingbox

Slingbox er rigtig smart løsning som går at du kan se TV på farten. Slingbox er en boks hvor du kan koble din DVD afspliller til eller alt muligt andet udstyr, f.eks. den kabel TV box. Den har dog også en indbygget digital tuner (alt efter hvilken model). Slingboxen kan også styre de bokse du koble til den via IR koder den sender til boksene.

Når du så har noget tilsluttet til din slingbox kan du nu stream dette ind hold fra mange forskellige steder, her er et lille overblik over det og hvordan det virker.

Stream fra din computer med Slingplayer

Du kan installere Slingplayer på enten din Mac eller Windows og derved stream indholdet på din computer. Dette fungere rigtig godt, og er rigtig brugbart hvis du f.eks. er på Camping eller sidder på et hotel og lige har lyst til at se lidt mere end hvad du her der. Det skal siges at kun 1 computer kan stream af gangen. Men sidder du f.eks. på et hotel i Frankrig fordi du lige er på forretnings tur og gerne vil se DR, så er det bare at åbne programmet og så har du mulighed for at se det.

Stream fra din Mobil med Slingplayer

Slingplayer er også lavet til mobil telefoner og her virker følgenden:

 • iPhone
 • Android
 • Windows Phone
 • Blackberry

Så hvis du er på farten og kun lige har din mobil med har du altså stadig mulighed for at se det.

Stream fra din Ipad

Med den lidt større skærm du har på en iPad, gør den det allertiders til at se lidt TV på. Så har du f.eks. ikke fjernsynet i soverværelset, så kan du da bare lige tage den med der ind og ligge og se lidt TV en sen Søndag aften

Stream med Slingcatcher

Slingcatcher er nok til den lidt mere permanente løsning, f.eks oppe i sommerhuset. Med en Slingcatcher har du en komplet løsning i en lille boks som du bare skal sætte til internettet og TV’er og så har du altså mulighed for at læne dig tilbage i sofaen og bare sidder og nyde det hele med en fjernbetjening

Som du kan se er der masser af muligheder med en slingbox, og da jeg købte min koster den omkring 2000 kr.

Sådan sætter du Boxee op med Overplay

Der finde som sagt to forskellige Boxee, her vil jeg komme med nogle måder du kan sætte dem op med Overplay og derved f.eks. Amerikansk IP.

Boxee Beta

Da Boxee beta enten kører på Windows eller Mac, syntes jeg det nemmeste er bare at installere overplay clienten og så bare have den til at kører i baggrunden. Når de kører i baggruden vil den altid sørge at du har den IP du har sat den op til. Hvis du f.eks. sætter den op til at være connected til US går du bare ind i Indstillinger -> Look & Feel -> Region og sætter Ændr by nr. 1 til en by i USA, det kunne f.eks. være New York. Så får du adgang til alle de amerikanske serier ved at gå ind TV-Serier, prøv bare at se det her screen shot hvad jeg så har adgang til:

Amerikansk Indhold på Boxee

Dette kræver dog at du har er logget på overplay.

Boxee Box

Boxee box kan også logge på overplay, det kræver dog lidt mere arbejde når du vil skifte mellem de forskellige server, men det kan lade sige gøre. Istedet for jeg skriver en masser vil jeg bare linke til overplay egen siden hvor de fortæller dig hvordan du sætter det her.

Find det her: https://www.overplay.net/blog/overplay-vpn-on-the-boxee-box

DD-WRT

En anden løsninger er at sætte en router op foran den box din boxee nu engang kører på, og så skal du installere den firmware som hedder DD-WRT eller finde en box som har VPN client installeret.

Find Overplay’s løsninger på DD-WRT her: https://www.overplay.net/blog/dd-wrt-overplay-pptp

Håber at dette kunne giver dig lidt ideer om hvordan du kan sætte din boxee op med et udenlandsk IP, skriv gerne en kommentar hvis du vil have noget uddybet.

Se TV med Boxee

[ReviewAZON asin=”B0038JE07O” display=”inlinepost”] Jeg er selv rigtig stor fan af Boxee. Boxee er et stykke software som du kan installere på din Windows eller Mac maskine og derved forvandle den til et media server. Der du så får mest ud af det er ved at tilslutte maskinen til et fjernsyn.

Sidste år kom Boxee ud med en boks i samarbejde med D-Link som de valgte at kalde Boxee Box, den kører næsten samme software som man kan kører på Windows eller Mac, dog er det bare mere mere enkelt at sætte det til TV’et. Jeg tror endnu ikke at man kan købe Boxee i Danmark, men du kan i hvert fald købe den hos Amazon til kun omkring 199$. Jeg vil over komme meget mere ind på hvad Boxee kan her på bloggen, men vil lige kort starte med at præsentere den.

Boxee Box

Det smarte ved Boxee Box er at det er en komplet media afspiller løsning. Du tilslutter den blot til dit fjernsyn med et HDMI kable, og lidt opsætning og så er du kørenede. Men hvad kan den helt præcis ?

 • TV Shows – Den kan streame TV Shows fra: Hjemme Computeren, Netværks Harddisken, USB Harddisk og Internettet
 • Film – Den kan streame film fra: Hjemme Computeretn, Netværks Harddisken, USB Harddisk og Internettet
 • Apps – Rigtig mange produkter nu om dage har APPS, og her er Boxee Box altså ingen undtagelse, og den har bla, Netflix, Pandora, Hulu, DR Podcast og mange mange flere.
 • Der ud over kan den vise billeder, fra SD kort, USB harddisk, internettet (facebook), netværket.

Boxee kan næsten alt, og så skal de siges at den spiller næsten alle formater. Som du sikker har langt mærke til er jeg lidt vild med Internet mulighederne, for jeg mener bestemt at fremtiden bringer på at vi ser alt TV via Internettet.

De muligheder Boxee har for at vise Internet Indhold på vil jeg komme meget mere ind på over de næste mange måneder, og bare vent det bliver rigtig godt.

Overplay on iPhone / iPad

Sådan sætter du overplay op på din iPhone eller iPad.

1. Først går trykker du på Instillinger.

Instillinger
Instillinger

2. Så går du ned til General.

General
General

3. Her trykker du på Netværk.

Netværk
Netværk

4. Trykker på VPN.

VPN
VPN

5. Tryk “Tilføj VPN Konfiguration”

Tilføj VPN-Konfiguration
Tilføj VPN-Konfiguration

6. Sidst indtaster du så:

Først skal du vælge PPTP, det er den jeg har bedst erfaring med. (L2TP burde også virke)

Beskrivelse: Her finder du selv på en beskrivelse, f.eks “Overplay Danish Server”

Server: vpn-dk.overplay.net
Du finder serveren ved at logge ind på din profil på overplay.net og først side du kommer til herefter har du en liste over de forskellige servere:

Konto: Er dit overplay brugernavn

Adgangskode: Er dit overplay brugernavn

7. Så trykker du arkivere

8. Sidst trykker du på tænd knappen og du er nu tilsluttet den valgte VPN

Tænd
Tænd

9. Fremover kan du bare trykke på tilslut knappen ude i instillinger menuen.

Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at stille dem i kommentar feltet neden under.


Overplay: 3 nye lokationer

Som faste læser nok ved, omtaler jeg overplay meget her på bloggen. De er lige kommet med 3 nye lokationer, som er følgende:

 1. Rusland
 2. Ukraine
 3. Australien

Jeg ved ikke helt hvad man kan bruge de 2 første til, men jeg er sikker på at Australien kan give et eller andet, og det vil jeg prøve og undersøge og så vende tilbage med hvilken gratis streaming muligheder det giver.

Her er den fulde liste:

 • Australia
 • Belgium
 • Brazil
 • Canada
 • Czech Republic
 • Denmark
 • Finland
 • France
 • Germany
 • Hong Kong
 • Republic of Ireland
 • Israel
 • Italy
 • Japan
 • South Korea
 • Netherlands
 • New Zealand
 • Norway
 • Poland
 • Portugal
 • Singapore
 • Spain
 • Sweden
 • Switzerland
 • United Kingdom
 • United States