Canon EOS550D

Canon EOS 550D

Ja det blev så et Canon EOS550D, jeg valgt den frem for en Nikon D3100. Her har du nogle af grundene:

  • Større udvalg af linser, fra Canon frem for Nikon
  • Bedre review på dpreview.com, her har 550D fået en gold award, mens D3100 har fået en silver award
  • Eksperten jeg købte hos, men at 550D var bedre at “vokse” med.
  • Det virker til at Canon er lidt mere udbredt, og derved lidt billigere reserve dele
  • De fleste af mine facebook venner har Canon

Det var bare lige lidt af de fordele jeg kunne komme på. Der er sikkert også fordele i Nikon retning. En jeg har opdaget er klart det Podcast show som hedder D-Town som er rigtig fedt men de snakker dog kun om Nikon. Der er dog ting man kan bruge der fra også til Canon, f.eks. HDR fotografering som jeg rigtig gerne vil igang med.

Men nu skal jeg bare ud og test det næste stykke tid, og skal nok blive spændende. Heldigvis lever jeg pt i et tropisk klima, som indbyder til at gå nogle ture i vores regnskove osv. Jeg håber at kunne kommer med en masse tips i løbet af de kommende måneder om hvor jeg bruger mit Canon EOS550D, og forhåbentlig vise nogle fede billeder her på bloggen.

Næste valg er så Adobe Lighthouse eller Apple Aperture.

Hvilket DSLR skal jeg vælge

Jeg har besluttet mig for at jeg også vil til og igang med at tage nogle bedre billeder. Da jeg rejser meget rundt i Asien, kunne det være fedt at have nogle rigtig gode minder der fra (Billeder). Så jeg har besluttet at skaffe et Digitalt Spejlrefleks camera. Så er problemet bare hvad skal jeg vælge ?

Jeg gik til en kammerat som jeg vidst har et sådan kamera og spurgte hvad ville du vælge hvis du skulle starte nu. Han sagde et Nikon D90, og grunden til dette er at han er Nikon mand. Det viser sig at der er meget religion i kamera verden, og det ser ud til at de 2 største er Nikon og Canon.

Nikon Eller Canon ?

Objektiver

Så efter at have hørt dette vidste jeg at jeg ville have enten et Nikon eller Canon. Et rigtig godt råd han gav mig var:

  • Køb det dine venner har, det er altid rart at kunne få hjælp af venner til forskellige opsætninger

Så hvad gjorde jeg, jamen jeg spurgte da mine venner. “Nikon eller Canon” skrev jeg på facebook, og fik rigtig hurtigt en masse svar. Det vidste sig at de fleste var Canon folk.

På samme tid gik jeg igang med at søge på nettet efter review, jeg er nemlig af den type som altid læser en masse review inden jeg køber. I skrivende stund sværger jeg mest til et Canon EOS550D, da den har fået rigtig gode anmeldelser af siden http://www.dpreview.com som altid har gået meget efter.

Jeg lover at jeg snart får købt et kamera sådan jeg kan komme igang med at blogge om forskellige Guides og Tricks til Digitalt Spejlrefleks.